i just got a new ethernet port (en1)

zozo
Posted:
in Genius Bar edited January 2014
What the heck?



I went to the Network control panel and I got a message saying that a new Network Port was present (en1).



Going into Apple System Profiler tells me they both have the same MAC address as well.



Very odd.



Any suggestions?

Comments

  • Reply 1 of 6
    der kopfder kopf Posts: 2,275member
    Deleting your cache in case of trouble like that.



    Now where's Defiant when you need him?
  • Reply 2 of 6
    dstranathandstranathan Posts: 1,717member
    My OS X Server 10.2.5 beige G3 box "grew" and extra port too. It's weird. Just noticed it.



    It has a 10 Mb port OEM ("Built-In Ethernet")



    I added a PCI 10/100 Asante NIC ("PCI Ethernet Slot 3")



    Now it thinks it has another! ("Ethernet Adaptor (en2)")???





    Clearing the cache now...



    EDIT: Nope, still there...
  • Reply 3 of 6
    zozo Posts: 3,115member
    I selected the new port and deleted it. Its greyed out, but still there.



    I then used Cocktail to clear out cache, etc... still greyed out.



    Boh
  • Reply 4 of 6
    dstranathandstranathan Posts: 1,717member
    Its IP over FireWire!







    :0)





    I called an Apple engineer pal of mine...
  • Reply 5 of 6
    defiantdefiant Posts: 4,876member
    Quote:

    Originally posted by der Kopf

    Deleting your cache in case of trouble like that.



    Now where's Defiant when you need him?




    Where o' where could he be?
  • Reply 6 of 6
    ringoringo Posts: 328member
    Yup. IP over FireWire.



    Awesome. Did they even mention this?
Sign In or Register to comment.