Snow leopard upgrade has caused Vmware issues

Posted:
in Genius Bar edited January 2014
I just upgraded my macbook to Snow leopard. I was running 10.4.11. I was also using Vmware 2.0.6 and running xp SP3 on it. Since the upgrade to Snow Leopard Vmware opens up but gives me this message.

VMware Fusion cannot connect to the virtual machine.

Make sure you have rights to run the program and to access all directories it uses and rights to access all directories for temporary files.



I have gone to VMware's site and uninstalled all vmware and extra files they list and reinstalled 3 times to no avail. I have gone in to each file and made sure that I had read and write permissions on each. I have gone into accounts and make sure I was an administrator and had permission to do this. I have run disk utility after each uninstall and install. I am out of options.



I am a Pc who has come over to the mac side. I have been using this computer and Vmware for 1 year with no problems. I am a tech coordinator at a small school and need to work on both mac and windows servers so I need my Vmware back. Any help would be appreciated. Still learning the ways of the Mac but I love it.



Thanks

Cookie208

Comments

  • Reply 1 of 14
    Are you using a legitimate copy of XP?
  • Reply 2 of 14
    Quote:
    Originally Posted by stevegmu View Post


    Are you using a legitimate copy of XP?



    yes, everything on the computer licensed.
  • Reply 3 of 14
    Is 2.0.6 the beta release? Have you thought of upgrading to VM3?
  • Reply 4 of 14
    my thought was that 2.0.6 was an update that fixed many issues that vmware had with snow leopard. I did the exact same upgrade on another mac at school and it works fine. Both computers are identical. Same setups and software. We did not have it in our budget to upgrade to 3.0 but if I knew it would fix the problem I would buy it. I don't want to buy it and it not work.
  • Reply 5 of 14
    MarvinMarvin Posts: 14,213moderator
    Try manually initializing the kernel extensions by doing the following:



    open the terminal app in the utilities folder

    type:



    cd /Library/Application\\ Support/VMware\\ Fusion/



    hit return. Then type:



    sudo ./boot.sh --start



    hit return and type in your password. If it can't load the kexts, they are likely incompatible with your OS and you'll have to update to a new version of VMWare. Also check if you are in 64-bit or 32-bit mode in Snow Leopard in your system profiler overview (Apple menu > about this Mac > more info), if it says 64-bit, you may need to go back to 32-bit.
  • Reply 6 of 14
    Here is the message that I got.



    VMware Fusion 196839: Starting VMware Fusion:

    2010-01-31 20:32:46.472 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/CC Audio Unit plug-in.pkg

    2010-01-31 20:32:46.477 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/CC Support Files.pkg

    2010-01-31 20:32:46.478 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/CC VST plug-in.pkg

    2010-01-31 20:32:46.482 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/CPDEMO Audio Unit plug-in.pkg

    2010-01-31 20:32:46.483 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/CPDEMO Support Files.pkg

    2010-01-31 20:32:46.484 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/CPDEMO VST plug-in.pkg

    2010-01-31 20:32:46.497 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/CSDEMO Audio Unit plug-in.pkg

    2010-01-31 20:32:46.498 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/CSDEMO Support Files.pkg

    2010-01-31 20:32:46.500 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/CSDEMO VST plug-in.pkg

    2010-01-31 20:32:46.998 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Flip4Mac QuickTime Components.pkg

    2010-01-31 20:32:47.001 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Flip4Mac Web Plugins.pkg

    2010-01-31 20:32:47.744 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/MacOSX-File-0.66.pkg

    2010-01-31 20:32:47.804 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_automator.pkg

    2010-01-31 20:32:47.806 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_automator_workflow.pkg

    2010-01-31 20:32:47.808 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_autoupdate.pkg

    2010-01-31 20:32:47.809 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_clipart.pkg

    2010-01-31 20:32:47.811 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_core.pkg

    2010-01-31 20:32:47.813 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_dock.pkg

    2010-01-31 20:32:47.814 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_entourage.pkg

    2010-01-31 20:32:47.816 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_entourage_help_std.pkg

    2010-01-31 20:32:47.818 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_equationeditor.pkg

    2010-01-31 20:32:47.820 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_errorreporting.pkg

    2010-01-31 20:32:47.829 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_excel.pkg

    2010-01-31 20:32:47.831 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_excel_help_std.pkg

    2010-01-31 20:32:47.833 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_fonts.pkg

    2010-01-31 20:32:47.834 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_graph.pkg

    2010-01-31 20:32:47.836 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_helpviewer.pkg

    2010-01-31 20:32:47.837 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_launch.pkg

    2010-01-31 20:32:47.839 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_messenger.pkg

    2010-01-31 20:32:47.848 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_ooxml.pkg

    2010-01-31 20:32:47.850 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_orgchart.pkg

    2010-01-31 20:32:47.852 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_powerpoint.pkg

    2010-01-31 20:32:47.854 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_powerpoint_help_std.pkg

    2010-01-31 20:32:47.856 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_brazilian.pkg

    2010-01-31 20:32:47.858 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_danish.pkg

    2010-01-31 20:32:47.860 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_dutch.pkg

    2010-01-31 20:32:47.862 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_english.pkg

    2010-01-31 20:32:47.864 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_finnish.pkg

    2010-01-31 20:32:47.866 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_french.pkg

    2010-01-31 20:32:47.867 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_german.pkg

    2010-01-31 20:32:47.869 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_italian.pkg

    2010-01-31 20:32:47.870 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_japanese.pkg

    2010-01-31 20:32:47.872 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_norwegian.pkg

    2010-01-31 20:32:47.873 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_portuguese.pkg

    2010-01-31 20:32:47.875 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_spanish.pkg

    2010-01-31 20:32:47.877 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_proofing_swedish.pkg

    2010-01-31 20:32:47.897 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_required.pkg

    2010-01-31 20:32:47.898 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_silverlight.pkg

    2010-01-31 20:32:47.900 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_sounds.pkg

    2010-01-31 20:32:47.901 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_word.pkg

    2010-01-31 20:32:47.903 repair_packages[408:607] PackageKit: *** Missing bundle identifier: /Library/Receipts/Office2008_en_word_help_std.pkg

    No receipt for 'com.vmware.fusion.application' found at '/'.

    Internet Software Consortium DHCP Server 2.0

    I went to the library/receipt file and they are all there. I will do some research on this while I wait for a reply. Any ideas would be appreciated.

    Thanks

    Cookie208
  • Reply 7 of 14
    I am in 32 bit mode of Snow Leopard.
  • Reply 8 of 14
    MarvinMarvin Posts: 14,213moderator
    What version of 10.6 Snow Leopard do you have? Some people have mentioned upgrading to 10.6.2 fixed some VMWare issues.
  • Reply 9 of 14
    I am running 10.6.2. I updated everything when I started to develop a problem hoping that it would fix it.
  • Reply 10 of 14
    I have uninstalled 2.0.6 and installed 3.0.1 and have the same issue. I went and checked on some of the files and these files could not be found.

    #

    /Library/Receipts/VMware Fusion.pkg

    #

    ~/Library/Preferences/com.vmware.fusion.plist

    #

    ~/Library/Preferences/VMware Fusion



    Any clues why?
  • Reply 11 of 14
    MarvinMarvin Posts: 14,213moderator
    Quote:
    Originally Posted by cookie208 View Post


    I have uninstalled 2.0.6 and installed 3.0.1 and have the same issue. I went and checked on some of the files and these files could not be found.



    Try running through the Disk Utility repair disk and repair permissions functions.
  • Reply 12 of 14
    I ran the disk utility again with the same result. Same error as above. I tried contacting VMware but they will only help if you pay for support. I guess I will have to bite the bullet. Thanks. I will let you all know what it was.
  • Reply 13 of 14
    teubsteubs Posts: 1member
    Was this issue ever resolved. I'm now having the exact same issue with OSX 10.6.8 and VMWare Fusion 3.1.3. I have already tried everything mentioned on this thread.
  • Reply 14 of 14
    tallest skiltallest skil Posts: 43,399member
    Quote:
    Originally Posted by teubs View Post


    Was this issue ever resolved. I'm now having the exact same issue with OSX 10.6.8 and VMWare Fusion 3.1.3. I have already tried everything mentioned on this thread.



    I'd venture that you're having a completely different problem as you're using neither the same OS nor the same version of VMWare.
Sign In or Register to comment.